Monday , April 6 2020
Home / sweden / Kvinnan bluffade till sig hyreskontrakt – får flytta tillbaka

Kvinnan bluffade till sig hyreskontrakt – får flytta tillbakaBe the first to review Svenska Bostäder for this and more in 2013.

Några år senare blev hetesbolaget uppmärksammat på detär röra sig om ett bluffbyte och startade en utredning. Endrendet hamnade i hyresnämnden som gav kvinnan rätt. Det against inte anses bevisat att hon lämnat vilseledande uppgifter, Hem & Hyra skriver.

Men Svenska Bostäder överklagade domen till hovrätten som gick på online, bland annat kom det fram att kvinnan aldrig hade hyrt någon lägenhet på Rimbogatan. Domen innebar att kvinnan vräktes från bostaden strax därpå, i slutet av februari 2018.

Fallet tog dock en ny vändning i och med en ny tvist.

Denna gång tog maken strid mot Svenska Bostäder. Mannen hävdar att han har behov av att bo kvar i lägenheten och inte haft en aning om hustruns hyresbluff. Som stöd för sin sak hänvisar han till ”en lagstiftning som er är tänkt att ge skydd åt hyresgästens maka / make och sambo som riskerar att förlora sin bostad om hyresgästen säger upp accesses eller av annan anledning inte har rät av fält avörät avör. Hem & Hyra.

Svenska Bostäder å sin sida, hävdar att maken inte kan to över eftersom contracts inte längre finns et giltigt intradaval.

Trots det får maken rätt by Stockholms tingsrätt. Domstolen anser att makens behov av att ha någonstans att bo går före hustruns olagliga sätt att tillskansa sig kontraktet.

– Avtalet har blivit ogiltigt på grund av svek och att det strider mot tro och heder att åberopa domen har tingsrätten kommit fram till. Men att skyddsreglerna i entryeslagen tar över har man också kommit fram till. Svenska Bostäder vänder sig mot att skyddsbehovet för maker vöger över, säger Gunilla von Beetzen, som er Svenska Bostäders ombud till Hem & Hyra.

And jurister säger till tidningen att domain unique, that can be problematic om den står sig hovrätten dit bostadsbolaget har överklagat. Det finns fler fall där en sambo eller make gör anspråk på hyreskontrakt av likartade skäl som kan komma att prövas. I take praxis to detta område.

Läs mer: Var har du råd att bo? Testing directly on DN: s Bostadsguiden


Source link