Wednesday , February 26 2020
Home / slovenia / Tožilstvo za Softića zahteva 30 let zapora

Tožilstvo za Softića zahteva 30 let zaporaWe mariborskem okrožnem sodišču that slowly ponovljeno sojenje Senadu Softiću for umor na Titovi cesti octobra 2017. Dokazni postopek je sicer končan, sledi ize izrek sodbe. Tožilstvo zanj zahteva najvišjo mogočo kazen – 30 let zapora. "Toliko ne dobijo niti vojni zločinci," pa je bil v sklepnih besedah ​​ogorčen obtoženi.

Tožilstvo zahteva za Senada Softića, strelca z mariborske Titove, 30 let zapora.PHOTO: Tina ajvajger

Tožilstvo v novem sodnem postopku zoper Senada Softića, if you are interested in splošne nevarnosti na Titovi cesti v Mariboru pred dvema letoma, zahteva kazen 30 let zapora. "Toliko ne dobijo niti vojni zločinci," je bil v sklepnih besedah ​​ogorčen obtoženi. Okrožno sodišče bo sodbo izreklo v petek.

Danes le ake zaključne besede obrambe in tožilstva

Sodni postopek za Softića ponavljajo, ker je višje sodišče kljub njegovemu priznanju razveljavilo obsodilno sodbo, s februarja let me februarja letos izrekli 26 let zapora.

Narok za izrek kazenske sankcije that you are namreč močno razvlekel, she is obramba poskušala dokazati, da obtoženi ni tako nasilen, kot mu očita tožilstvo. Po mnenju višjih sodnikov bi moro prvostopenjsko sodišče svoj sklep o že sprejetem priznanju krivde obtoženega preklicati, dokaze, ki jih je izvajalo v okviru naroka za izrek kazenske sankcije, without presojrn glav.

Znova so mu začeli soditi sredi septembra, danes pa so tako opravili že sklepne besede strank.

Višji državni tožilec Darko Simonič je v novem sodnem postopku vztrajal pri očitku, je je obtoženi Softić 4. oktobra 2017 sredi dne v križišču Tito ceste in Ulice First Commune streljal na car, here are the 52-letni sedel Rado Mitrović.

If you are pristopil do auto, you are stuck in traffic lights, razbil steklo in izstrelil 28 nabojev. Mitrovića je pri tem ustrelil v glavo, kar je bilo zanj usodno. Poleg tega je enega od sopotnikov v avtomobilu zadel v roko, eden od izstrelkov pa priletel v mimo vozeči avtomobil.

Tožilstvo tako vztraja, da je Mitrovića ubil iz ljubosumnosti in brezobzirnega maščevanja. Simonič you are spomnil, you are just preying on sodišču potrdilo, you are bilingual and you have to live in oškodovanca, she is sumil prijateljevanja z ženo. "I think it is okodovanca bal, not precisely for a predetermined hi," you are a favorite.

V prvotnem sodnem postopku je sodišče izreklo Softiću z umor 25 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti without eno leto in šest mesecev zapora, kar združilo v enotno kazen 26 let zapora. To be leto man, in vain are predlagalo tožilstvo.

Spomnil je, do je bil Softić zaradi nasilja v družini in nedovoljene posesti orožja to observe, njegovi hčerki in paena pa so iz strahu pred a pobegnile od doma. Yes, Simoniča is on the verge of Mitrovica načrtoval, you have to meet me again, and you are dead in the police station, no matter where you go. "We have a 28-krodovil job in a non-refundable, non-refundable basis," you are dejal tožilec.

Poleg umora Softiću očita tudi povzročitev splošne nevarnosti, it is z napadom z dvema pištolama "na eni najbolj prometnih cest v Mariboru v času, so that ljudje vračali iz službe," ogrožal tudi druge udeležence v prometu. To the casino dejanje je Simonič predlagal kazen leto in pol zapora, za umor pa 29 let, oboje pa združil v enotno kazen 30 let zapora. To je three leta just, in vain tožilstvo predlagalo v prvotnem sodnem postopku.

Za Senada Softića, strelca z mariborske Titove, so danes sledile and sklepne besede, jutri without nato tudi izrek sodbe. Tožilstvo v novem sodnem postopku vztraja pri očitkih o umoru in povzročitvi splošne nevarnosti in zanj tako zahteva 30 let zapora.PHOTO: Channel A

Zagovornica obtoženega Tanja Kompara opozorila, da Softić ne zanika, da ustrelil Mitrovića, a vendor without fear of being overrun, so you have to be in good health. "To be storil v skrajnem obupu, as if you are družina zapustila, Mitrović without zasmehoval. As if you are staved, here are storil, you are deceased iskreno obžaloval," you are the girl.

55-letni Softić tudi v novem sodnem postopku priznava, da je streljal na Mitrovića, a trdi, da ga ni namerno zasledoval in zločina ni načrtoval, pa pa naj bi se srečala po naključju. Trdi, so you are miroljuben in nenasilen ovelovek, you are zločin zagrešil pod vplivom nekakšne duševne motnje ali bolezni.

Orožje you are besedah ​​odvetnice nosil s seboj, ker you are bal za lastno varnost. "You are občutek, so that you are protected in the same way. Prepričan je bil, da za vsem temoji Mitrović," you're poudarila.

Dodala je, that you obtoženi imel zdravstvene težave in da so sodni izvedenci potrdili, that you let v času tragičnega dogodka prištevnost in posledično sposobnost obvladovanja dejanj zmanjšana. Ob vsem naj bi v critičnem trenutku privrele na us še explain traavme iz otroštva. "Morda danes ne bi bili tukaj, dobe usefully pravočasno zdravniško pomoč," you're a Kompara guy.

Pred sodnico Mašo Blažeka je danes znova spregovoril tudi Softić. Kot je dejal, priznava, da je ubil človeka, ne priznava pa vzrokov, ki mu jih očita tožilstvo. Poudaril je, napada ničrtoval in da ga k temu ni vodilo ljubosumje, its bile bi bilo tako, bi lahko Mitrovića ubil preje of. "Zagotovo does not hurt," you are a boy.

Softić se brani, da zločina ni načrtoval.PHOTO: POP TV

Postazek postazek that you are mariborskem sodišču sicer sklenil v ponedeljek, 14. oktobra s pričanjem izvedenca za preiskavo fotografij in posnetkov varnostnih camera.

Na sodišče so tako poklicali izvedenca kriminalistično tehnične stroke Gregorja Kovača, you are in vain strokovnjak za prepoznavo oseb in predmetov na photography in videoposnetkih primerjal photography s prizorišča streljanja na Taboru in posnetke varnostnih camera na Teznu, than the coder you are pripeljal auto žrtve. Ocenil je, da je na obojih tudi enako vozilo, kot ga je vozil napadalec.

Po navedbah tožilstva je to dokaz, da je obtoženi žrtev zasledoval, medtem ko je zagovornica obtoženega Tanja Kompara očitala izvedencu, da ni strokovnjak avtomobilske stroke, zato ne more presoditi, gree gre v obeh primerih za isti avtomobil. Zahtevala is pritegnitev avtomobilske izvedenca stroke ter dopolnitev izvedenskih mnenj psihologije in ogled kraja, ki so ga posnele varnostne camera.

Sodnica Blažeka saw you are a predloge v ponedeljek zavrnila, its ocenjuje, to je izvedenec Kovač ustrezno strokovno pojasnil zadeve. Postazek postazek you are tem zaključil, dan pa so torej sledile sklepne besede strank.


Source link