Sunday , February 23 2020
Home / slovenia / Pri sosedih potrdili epidemijo ošpic

Pri sosedih potrdili epidemijo ošpicZ virus that in the free, opistarajojo persist.

In Hrvaškem imajo trenutno 35 obolelih z ošpicami, med uni deset v Zagreb, kar zadostovalo, strokovnjaki govorijo o epidemiji ošpic manjših razsežnosti.

Although we are sorry, you are 35tevilka 35 zbolelih na Hrvaškem visoka, so v national national referentčnem centru influenco začeli govoriti o manjši epidemiji ošpic. Najve v obolelih je v splitsko-dalmatinski županiji, kjer so zabeležili 14 primerov, sledi Zagreb z desetimi primeri. Accommodation in Zadru, Dubrovnik in delu Slavonije.

Vodja centra Vladimir Draženović je za hrvaške medije povedal, so ni razloga za preplah. Bolj je zaskrbljen, ker that na Hrvaškem zmanjšuje število cepljenih. Precepljenost je 93-odstotna, morale pa biti 95-odstotna ali višja, meet in vain.

Minister Kujundžić je ocenil, da evtevilo cepljenih oseb pomeni, da ni bati večjih težav zaradi epidemije. Izpostavil pa je, da je epidemija resno opozorilo, se se "viri ni igrati" ter se je je sepiti.

V državnem referenčnem centru niso želeli ugibati, koliko ljudi bo zbe amolelo. We izključujejo možnosti, so that ponovilo leto 2015, so samo v Zagrebu zabeležili more than 200 primerov ošpic.


Source link