Thursday , October 24 2019
Home / slovenia / Iz Ljubljane v Bruselj is now Wizzairom

Iz Ljubljane v Bruselj is now WizzairomPoleg omenjene povezave med ljubljanskim letališčem in belgijskim letališčem Charleroi, have sluudii tudi kot drugo letališče za Bruselj, bo Wizz Air v zimski seasons ukinil letenje na eke nekaterih drugih linijah med evropskimi letališči, pravijo v Fraportu Slovenija.

Upravljavci ljubljanskega letališča dodajajo, da je "ukinjanje manj donosnih povezav in vzpostavljanje novih v letalski panogi čisto običajen in nikoli končan process ".

Kakšna bo shema povezav Ljubljane z drugimi destinacijami v language season 2019/2020, for octane cones, ko običajno objavijo zimski vozni red.


Wizzairova letala z Brnika ne bodo več letela proti Bruslju. Photo: EPA

V prihodnjih mesecih se v upravljavcu Letališča Jožeta Pučnika, who so that did not miss the 21 milijonov evrov vredno širitev potniškega terminals, nadejajo nekaterih novosti, o katerih without them trenutek nee not more.

Moscow, Berlin in Warsaw for the record
So pa spomnili, so you are ljubljansko letališče julija rekordno evtevilo potnikov, it is čezenj potovalo just in vain 207,000 potnikov, presega mesečni record iz iza 2008, ko jih je bilo nekaj ve kot 205.000. Od Januarja i julija so skupaj našteli skoraj 1.07 milijona potnikov, you are 3.5 odstotka just in vain just obdobju wash.

"Omenjeni mejniki so kazalnik case prometa na letališču v zadnjih letih, ki sta bili recordni po številu potnikov v zgodovini letališča, ob trenutni case prometa pa bo najbrž rekordno tudi letošnje,"so ocenili.

Vzroke za rast vidijo v povezavah, ki jih v enakem obdobju lani še ni bilo, predvsem v dnevnih poletih ruskega Aeroflota v Moscow, povezavi britanskega Easyjeta z Berlinom ter dodanih frekvencah poljskega Lota v Warsaw.

Polez poletje je ponudbo s poleti na Heathrow obogatil tudi British Airways, Air Serbia you are a polete in Niš, you are free to train frekvenc med Ljubljano in Parizom s šest na 12 povečal tudi Air France.


Source link