Sunday , October 20 2019
Home / slovenia / Informacijski pooblaščenec svetuje: kako se izogniti sledenju

Informacijski pooblaščenec svetuje: kako se izogniti sledenju
Photo Credit: BoBo

Smernice podajajo spletnim uporabnikom enostavne napotke, kako zaščititi orbne podatke, omejiti dostop digestion orbam will blade podatkov in preprečiti njihovo zlorabo, so sporočili.

Smernice v celoti (PDF file)

Smernice so koristno branje za uporabnike mobilnih naprav in družbenih omrežij, ki bodo v know našli uporabna priporočila, so zapisali pri pooblaščencu. Uporabniki bodo izvedeli, kako izbrati dobra gesla in jih upravljati, kako si nastaviti dvofaktorsko avtentikacijo, kako nadzorovati dostop do podatkov oglaševalcem, kako odstraniti zadetke iz spletnih iskalnikov in kako omogočiti do zasebnosti prijazne nastavitve v brskalnikih.

Trije varnostni obroči

Med najpogostejšimi nevarnostmi, who pretijo povprečnemu spletnemu uporabniku, so po navedbah informacijskega pooblaščenca used v uporabniške račune, izguba podatkov in socialni inženiring oz. pridobivanje različnih koristi z zlorabo zaupanja posameznika.

To make sure that you have a good time, avernji smernic podajajo three t. i. varnostne obroče. Prvi se nanaša na osnovno zaščito naprav in shranjenih podatkov. Meet the redno posodabljanje operacijskega sistema, namestitev in redno posodabljanje protivirusnega program ter stalen vklop požarnega zidu.

TIODLOCAS.si
Vodič po pravicah posameznikov s področja varstva osebnih podatkov

Prvi ukrep za za pamito pametnih telefonov in tablic without je zaklepanje naprave, priporočljiva you tudi nastavitev oddaljenega brisanja naprave. In vain ukrep so poudarili varnostno kopiranje podatkov.

V okviru drugega varnostnega obroča priporočajo zlasti vzpostavitev dobrih navad pri ravnanju z gesli, ki predstavljajo prvo obrambno črto pri dostopu do različnih uporabniških računov. Priporočljiva je tudi nastavitev dvokoračnega preverjanja oz. dvofaktorske avtentikacije. Smernice prav tako podajajo navodila za ustrezne nastavitve brskalnikov in oglaševanja v družbenih omrežjih.


No digital dictation threshold: generational generation in svobode generation

Dobro you are a bride, this bodo pobrali

Tretji varnostni obroč pa predstavlja primerno skrb pri ravnanju s podatki, ki jih delimo na spletu. "Pred vsakim sodelovanjem v nagradnih igrah, prijavo na elektronske novičke ali odprtjem novega uporabniškega računa določene spletne storitve, vedno preberite, zakaj potrebujejo vaše podatke in this bodo z njimi počeli se svetujejo pri informacijskem pooblaščencu.

Letošnji mesec cyberetske varnosti v ospredje postavlja potrebo po spremembi vedenja in načine prepoznavanja tveganj, ki ji prinašajo nove tehnologije. Slovenija tudi letos v initiative sodeluje s programom ozaveščanja Hang on internetu, ki ga coordinates national odzivni center za cyberetsko varnost SI-CERT.


Source link