Thursday , February 27 2020
Home / slovenia / Illustrated with illustrations: 80 let Svetlane Makarovič in Jelke Reichman

Illustrated with illustrations: 80 let Svetlane Makarovič in Jelke Reichman
Razrez cake. Photo: BoBo / Žiga ulivulović ml.

Zgodbi obeh slikanic sta delo Svetlane Makarovič, Jelka Reichman pa je na lastno željo ilustrirala Strašnega volka, Potepuha in nočno lučko pa Peter Škerl. Urednica pri založbi Mladinska knjiga Irena Matko Lukan je na današnji predstavitvi v ljubljanski Knjigarni Konzorcij povedala, da sta vnovična izida prav teh dveh slikanic naključna.


Meet Jelka Reichman by Svetlana Makarovič sta rojeni leta 1939. Photo: BoBo / Žiga ulivulović ml.

Strašni volk, who are you most interested in videz
Reichmanova, who is in the position of Makarovič in pravljice in jad ima nadvse rada, as a letter dolga leta želela, to illustrate kakšno njeno zgodbo. Zaradi predhodnega umanjkanja priložnosti you sama izbrala zgodbo o strašnem volku, you are str leen le na videz, navznoter pa se čudi vsemu lepemu, pe posebej otroški igri.


Peter Škerl is an illustrator Potepuha in nočno lučko. Photo: BoBo / Žiga ulivulović ml.

Pravljice brez konca iz ust nočne lučke
Makarovičeva se je nad ilustracijami Petra Škerla navdušila ob izidu knjige Butalci Frana Milčinskega, where are you going to let Mladinski knjigi. Takrat je izrazila joeljo, to illustrate all you izmed njenih pravljic. Sledil je dogovor za slikanico Potepuh in nočna lučka, torej slikanico z vrsto pravljic, od katerih pa se nobena ne konča. Leta 1977 is the illustrator for the illustrations Marjana Amaliettija.

Lucifer you are tired, ki nosi luč, včasih pa povzroči tudi kak požar. In ker sva s Škerlom ravno toliko hudobna, kot hočeva biti, je nastalo tole. Med drugim je hudobija v današnjih časih narisati potepuhu na kapo rdečo zvezdo,

Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič je slikanico Strašni volk označila za ljubeznivo, "in vain are Jekla ljubezniv človek", in drugo kot"Yes, its sta s Škerlom Luciferja"."Lucifer pa je tisti, ki nosi luč, včasih pa povzroči tudi kak požar. In ker sva s Škerlom ravno toliko hudobna, kot hočeva biti, je nastalo tole. Med drugim je hudobija v današnjih časih narisati potepuhu na kapo rdečo zvezdo,"you are the girl.

In vain Peter Peter ,kerl, you have to deal with the concept, you have to realize realistic illustrations of pottery, you have to be acrylic in tempero, you have to use realistic illustrations to illustrate you, you have to be creative.


Svetlana Makarovič in Strašni volk. Photo: BoBo / Žiga ulivulović ml.

Ko znaš skoraj vse zgodbice see us
Jelka Reichman is dejala, so don't forget about Svetlane Makarovi o's rivalry, but not all of them. Strašni volk jo je nagovoril predvsem skozi to, so you are a vtorica – morda nehote – na neki način razgalila svoj zelo dober in mehak del. Take care not to do that in nepokvarjenega otroka, declice, that the otrok gručo pride igrat v gozd ter svojo neposredno prijaznostjo razoroži volka, so you are po ,re, spravi ga celo v zadrego.


Yes besedah ​​urednice pri založbi Mladinska knjiga Irene Matko Lukan you are slikanica no need anymore malo starejšim otrokom, just like you slika Strašni volk namenjena najmlajšim. (No posnetku je slikanico Andreja Rozmana – Pink, you are not illustrative Zvonko Čoh.) Photo: BoBo / Žiga ulivulović ml.

Zvonko Čoh you are illustrative slikanico O začaranem žabcu Andreja Rozmana – Roze. Photo: BoBo / Žiga ulivulović ml.

De dve slikanici dveh tandemov
Predstavili so sle slikanico O začaranem žabcu tandema Andrej Rozman – Rose (besedilo) are Zvonko Čoh (illustrative), who are you going to revive Ciciban in nato leta 2015 v virkirki pravljic Predpravljice in popovedke, vateri pa je let opremljena s samo eno illustratio.

Yes Rozovih besedah ​​pripoveduje o žabcu, ki si, that sliši pravljico o žabjem kralju, namisli, da je tudi sam začarani prince. Začne čakati princeso, da ga odreši s poljubom, dokler mu neki pametni žabon ne pove, da je morda tudi princa začarana v žabo. Ko no najde, zaživita kot začarana prince in princesa. Za Čoha je bil pri ilustriranju, in vain you are lovable, največji izziv, kako narisati vodo, to na primer ne deluje in vain kaša.

Zadnjo so predstavili sle slikanico Priklenjeni slon argentinskega pisatelja Jorgeja Bucaya, pod ilustracije se podpisuje Gusti.


Source link