Saturday , March 28 2020
Home / netherlands / Rutte op boerenbijeenkomst over stikstofcrisis: 'Geld mag problem niet zijn'

Rutte op boerenbijeenkomst over stikstofcrisis: 'Geld mag problem niet zijn'Premier Rutte has eighteen VVD-bijeenkomst in Overijssel geprobeerd zo'n 500 bezorgde boeren gerust te stellen over de aankomende cabinetsplannen om de uitstoot van stikstof you.

In een grote schuur van een melkveehouderij in Vinkenbuurt beantwoordde Rutte tientallen vragen van de agrariërs. The voor dat dat agrarische sector moet zorgen dat er minder stikstof in de natuur komt. Ze zijn ongerust over de toekomst van hun bedrijf. "Laat ons weer boer zijn. Ontmoedig de jonge boeren niet!", Zeen een van de sprekers tegen Rutte. "Waarom moeten wij hiervoor opdraaien en niet andere sectoren?", Vroeg een ander.

All of the cabinets can be erected on the back of these sticks in a natural environment. There are no issues with the "ongelofelijk complex". Ook vertije hij de boeren dat hij er "nachtmerries" these creatives.

Geen taboes

The premier probeerde boeren gerust te stellen dat ze niet gedwongen zullen worden hun bedrijf te sluiten. "Boeren die door willen, kunnen dat." Het cabinet trekt ook 500 million euro uit voor stikstofmaatregelen, zo werd vrijdag bekend. "Dat is niet genoeg", ei boer die had uitgerekend dat 12,000 melkveehouders daar niet mee geholpen zijn. Rutte: "Geld mag niet het problem zijn. Als er me geld nodig is, gaan we het zoeken. Er zijn geen taboes."

Het cabinet is bezig met het zoeken naar concrete maatregelen om het stikstofprobleem op to loseen, maar de partijen zijn er nog niet uit, zo bleek vandaag.

Nieuwsuur volgde Rutte bij een tour langs verschillende betrokkenen in de stikstofcrisis. Een reportage met toelichting van politiek verslaggever Arjan Noorlander:


Source link