Thursday , October 24 2019
Home / netherlands / Geboekt via Thomas Cook: 'We stonden voor een dichte hoteldeur' | NU

Geboekt via Thomas Cook: 'We stonden voor een dichte hoteldeur' | NUHet faillissement van Thomas Cook raakt veel mensen; of je nou een reis hebt geboekt die nog in de toekomst ligt of al voor een dichte hoteldeur staat. About 50,000 gedupeerden in Nederland. NU.nl laat enkele mensen aan het woord die de chaos dinsdag meemaakten.

Thomas Cook Nederland annuleerde eerder op dinsdag alle geboekte reizen – ook die van Neckermann – ondanks de inspecteden van de Nederlandse tak om ze blijven uitvoeren. Het is nog onduidelijk wat er nu met het bedrijf gaat gebeuren, maar op bepaalde plekken is de wanorde wel behoorlijk te merken.

"Wij en vele andere reizigers worden op locatie door hotels geweigerd, omdat die bang zijn nie betaald te worden, wat illegaal is. Nederlandse toeristen stranden dus alsnog", laat reiziger Marie Wessels NU.nl dinsdagochtend weten. Find zit op Ibiza in the onaangenaam verrast toen ze haar hotel niet in mocht.

"I miss the reissom van for 1.100 euro aftikken."

Rebecca, reiziger op Ibiza

Ook Rebecca (haar achternaam is a redacted beak) stond op Ibiza met lege handen, nadat ze maandagavond na vlucht en busrit bij het hotel was aangekomen. These networks had the task of touring the operator in the event that they had to run the data in real time. "I have moored the reissom van for 1.100 euro on camera in te mogen, i could have eigenlijk geen andere keus."

Een andere reiziger werd al tijdens het boarden uit de rij gepikt, omdat de reis via Thomas Cook was geboekt. De koffers moesten weer opgehald worden, was de boodschap. Om toch op de plaats van bestemming te komen, reiziger zelf een nieuw ticket.

Judith Keijmel zit momenteel in Morocco. You can get these 530 euro discounted hotel reservations at a discount of 530 euros. You have to register as a member of the Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). "Niemand kan uiteraard zeggen hoelang het duurt voor we dat geld terugzien. We vliegen de 27e terug, hoop ik."

Gerustgesteld door Stichting Garantiefonds Reisgelden

Veel mensen hebben inmiddels wel een geruststellend bericht ontvangen van bijvoorbeeld een ander reisbureau dat guaranteed staat voor de reis. SGR raadt clansen van Thomas Cook vooral aan rustig te blijven. "Eventuele extra kosten van uw verblijf en uw terugvlucht worden terugbetaald, conform de guarantee", aldus de stichting.

Er zijn ook mensen die nog niet aan hun reis begonnen zijn, maar wel in onzekerheid verkeren. It's wet niet of hun reis nog kan doorgaan en wie dan voor de eventuele extra kosten opdraait. Wie nog niets gehoord heeft, have the best nog even afwachten. Er wordt op dit moment voorrang verleend aan deizigers die zeer binnenkort vertrekken of al weg zijn, aldus SGR.

You are here to find Thomas Cook of Neckermann

  • De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) roept the vooral op rustig clant to blijven en niet te bellen. Het is erg druk.
  • In the algemeen geldt dat je je geld terugkrijgt of een vervangende reis creat aangeboden door een andere bij de SGR aangesloten aanbieder. Ook ontvang je hulp als je al op reis bent.
  • Extra kosten voor je verblijf en vluchten worden conform de warranty van SGR terugbetaald.
  • De stichting raadt aan de informis van je reisagent, vliegmaatschappij of local contactpersoon op te volgen.
  • The pages of SGR contain information on wordt telkens geüpdatet.

Source link