Thursday , October 24 2019
Home / hungary / Kt slyos sebezhetsget javtott a Microsoft

Kt slyos sebezhetsget javtott a MicrosoftAz Internet Explorerben s a Windows Defenderben is a completely free enterprise.

Nem akar vget rni a Microsoft szeptemberi vesszfutsa. A Windows 10 May 2019 Update-like ebben a hnapban kiadott sszegz frissts elg sok problmt okozott: egyeseknl meghalt a Start men az az opercis rendszer query, msok hangproblmkrl panaszkodtak, megint msoknl pedig a hlzati. Hab a tortn, hogy a Start mens s keress problmt egyelre javtani sem tudja a Microsoft, mert nem rti a hibajelensg okt.

Forrs: Burst / Pexels

Ezzel nincs vge a mknak, a Microsoft htfn kzlte, hogy soron kvli biztonsgi javtst adott ki az Internet Explorer a Windows Defender sszes tmogatott verzijhoz. A rgi bngszben egy olyan srlkenysget fedeztek fel, amely egy krtkony weblap betltse esetn tvoli kdfuttatst tesz lehetv az ldozat szmtgpn, radsul a hiba mr aktv kihasznls alatt ll, clzott tmadsj sorn.

A Windows Defenderben egy szolgltatsmegtagadsra hasznlhat hibt javtottak a Microsoft illetkesei, ezt kihasznlva a tmadk letilthatjk a Windows egyes rendszerkomponenseinek a betltst.

Az Internet Explorer hibajavtsa jelenleg csak manulisan tlthet le a Microsoft Update katalgus webhelyrl,

ami rendkvl szokatlan a sebezhetsg slyossgnak a fnyben. Aki nem szeretn innen elindulva manulisan megkeresni a specifici Windowshoz kszlt patchet, az ne hasznlja a 2019. october 8-n, magyar id szerint est ht ra tjkn elrhetv vl frisstsek teleptsig az Internet Explorert.

A Windows Defenderheets javs elmletileg 48 rn bell mindenkinl telepl, as a Microsoft hasznlja.

Ha szeretne mg tbb rdekes techhrt olvasni, akkor kvesse az Origo Techbzis Facebook-oldalt, kattintson idea!


Source link