Saturday , August 15 2020

Brutálisan csökkenti műanyagfelhasználását az UnileverA Dove, a Lipton is a termékeket gyártó Unilever 2025-ig mintegy 100 ezer tonna műanyaggal csökkenti éves abszolút műanyagfelhasználását, illetve vállalták azt is, egyre több újrafhűnágláűágázánágázánáglágázánátáb Az Unilever has mintegy 700 ezer tonna műanyagot állít elő, it is most azt ígérik, hogy több műanyag csomagolóanyag összegyűjtésében fognak segíteni, mint amennyit előállítanak.

"A legible innovációs capacitásainkat kell bevetnünk a különböző új csomagolási kialakítához formátumok" – said Alan Jope, az Unilever CEO of a CNBC affiliate. Az tj típusú csomagolások mellett csomagolatlan termékeket is előállítanak majd. Az Europian Unióban has 25 milli tonnes of manual gearboxing, with a maximum of 30 százalékát gyűjtik össze újrahasznosításra.

Az Unilever mellett az utóbbi időben több nagy cég is a műanyag használatának csökkentése mellett döntött, a Burger King például szeptemberben jelentette be, hogy a gyermekmenükhöz nem adnak többé műanyag játékokat, és a régi játékok összegyűjtését célzó kampányt is indítottak. A régi játékokat többek között az éttermek játszósarkaiban helyezik majd ki. A Burger King mindezek által évente 320 tonnányi egyszer használatos műanyaggal csökkenti kibocsátását, 2025-re pedig az étteremlánc vállalata, hogy 100 százalékban újrahasznosíagátásátásátásátásátásátásátísátí

(CNBC)

Címlapkép forrása: Getty Images North America


Source link