Wednesday , October 23 2019
Home / hungary / A Richter has a magical history

A Richter has a magical historyMi történt teznap a tőzsdéken?

A hétfői piacnyitást követő mérsékelt mínuszok után a nap második felében emelkedéssel próbálkoztak meg a tengerentúli tőzsdék, a hétfői zárás felé közeledve azonban elfogyott a lendület, és az amerikai részvénypiacok végül pénteki záróértékeik közelében, vegyesen zárták a hét első napját, a piaci kommentárok szerint a befektetőket óvatosságra intette az Egyesült Államok is China's top egoezetetéseit övező bizonytalanság; A Dow has 15 ptz emelkedés ut 0.1 százalékkal kerellt filter, az S & P500 0.5 stagnált, m ag a Nasdaq 0.1 százalékos eséssel zárta a hett napját.

This article has a buzzword, a BUX 317 pontos and a mini 0.8 százalékkal került lejjebb, with a blue chipek felemásan zárták a hot button. Az OTP has 1.9 százalékot es ut 12 650 forinton zárt, mig a Mol 0.9 százalékos es s 2 978 százalék zárta a hétfői kereskedést. A Magyar Telekom 0.1 százalékkal került feljebb, a 435.5 telekomcég papillon teletype vettek bécsút a napjától. A Richter 1.5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 4 994 forinton fejezték be a hétfői kereskedést.

Mik az előjelek mára?

A hétfői kereskedést minimális elmozdulás mellett vegyesen zárták a tengerentúli tőzsdék, Ázsiában enyhe emelkedés jegyében telt a hét második napja, a piaci kommentárok szerint a hangulatot kismértékben javíthatta az amerikai pénzügyminiszter nyilatkozata, miután Steven Mnuchin szerint két hét múlva folytatódnak majd az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai , azonban a világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak óvatosságra inthette a befektetőket. A Nikkei 0.2 százalékos erősödése mellett a hongkong tőzsde 0.3 százalékkal került feljebb, with a sanghaji börze 0.5 százalékot emelkedett. My resume is emelkedtek a tőzsdék, with a resized 0,4 százalékos erősödése mellett a deli-koreai Kospi 0.5 százalékkal került feljebb. Az american határidős részvényindexek feljebb kerültek me reggel, me határid DAs DAX 24 pontos plus 0.2 százalékos emelkedést only other keddi piacnyitásra.

My mosgatja a tzzddket?

A kedden beérkező makroadatok mellett a piaci szereplők továbbra is az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos új hírekre figyelnek majd, míg hazánkból a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülése lesz a nap legfontosabb eseménye: az előzetes várakozások alapján a Monetáris Tanács valószínűsíthetően nem változtat majd a kamatkondíciókon, azonban ma teszik közzé a friss inflációs is növekedési előrejelzéseket is.

Are you okay with figs?

Kedden az MNB kamatdöntésére figyelnek majd a befektetők, emellett a jegybank a friss negyedéves növekedési is inflációs előrejelzéseit is közzéteszi majd. Németországból a szeptemberi IFO-indexet teszik közzé. Az Egyesült Államokból a j Caseliusi Case-Shiller lakásárindexet is a szeptemberi fogyasztói bizalmi publicálják indexes majd.

Kedden nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi / Bloomberg via Getty Images


Source link